Alle activiteiten

Alle activiteiten

Evenement details:

 • do
  12
  mei
  2016

  Sterrenhemel op vakantie

  20:00Oude Sterrewacht Leiden

  Sprekers: Lambert Swaans

  De Sterrenhemel op Vakantie
  Spreker: Lambert Swaans
  Lambert Swaans is een oud-sterrenkundige uit Leiden. Sinds een jaar of tien is hij weer aktief op de oude Sterrewacht als lid van de Werkgroep. Een breed publiek kennis laten maken met ons fantastische heelal, de sterrenkunde die dat heelal probeert te snappen en de Sterrewacht die daaraan belangrijk heeft bijgedragen, is zijn grote passie. Het Avondje Sterrewacht is zijn idee.
  Korte toelichting:
  Tijdens de vakantie genieten meer mensen van een mooie sterrenhemel. Niet alleen omdat ze er dan meer tijd voor hebben, maar meer nog omdat ze op donkere plekken zitten met een fantastisch mooie sterrenhemel. Een sterrenhemel die ze thuis, in de stad, nooit te zien krijgen.
  Om daar meer van te genieten, de weg aan de hemel te leren kennen en te weten waar bijzondere dingen te zien zijn en belangrijker nog, een beetje te snappen wat je ziet is deze avond een mooie voorbereiding. We helpen u met wat praktische oefeningen en hulpmiddelen op weg "de weg aan de hemel te vinden" en geven u wat tips om zo goed mogelijk te kunnen genieten van uw vakantiehemel, maar ook daarbuiten.

Geef een reactie