18 Januari Avondje voor de jeugd

18 Januari Avondje voor de jeugd

MAXIMUM DEELNEMERS BEREIKT. INSCHRIJVING GESLOTEN

Marcel Verhoef werkt bij de Europese ruimtevaart organisatie ESA in Noordwijk en hij komt uitleggen hoe satellieten precies gemaakt en getest worden. Als voorbeeld gebruikt hij de CHEOPS satelliet (http://sci.esa.int/cheops/), een wetenschappelijke satelliet – een zeer nauwkeurige vliegende telescoop – die in oktober 2019 gelanceerd gaat worden met een Sojuz raket vanaf de lanceerbasis in Kourou in Frans-Guyana om onderzoek te doen naar planeten die buiten ons eigen zonnestelsel ontdekt zijn, de zogenaamde exo-planeten. Na de lezing krijg je een rondleiding langs de telescopen van de Oude Sterrewacht, waar je met goed weer ook doorheen kan kijken.

De afbeelding is een impressie van de CHEOPS satelliet en komt van ESA / ATG Medialab

Let op: deze avond is speciaal voor de jeugd en begeleiding van een ouder of verzorger is verplicht. De zaal gaat om 18.30 open en de lezing begint om 19.00

Reacties zijn gesloten.