LichtLab

LichtLab

Iedere nacht twinkelen de sterren aan de hemel. Dit licht geeft sterrenkundigen veel informatie over de objecten in het universum. In het LichtLab laten wij met eenvoudige proefjes zien wat licht eigenlijk is. Is het een golf of een deeltje? Welke kleuren zitten in het licht en waarom? Wat is polarisatie? Kunnen wij met behulp van licht de snelheid van sterren meten? Welke temperatuur heeft een ster?
Wat komt erbij kijken als je sterren en planeten wilt waarnemen? Hoe verzamel je licht in een telescoop? Hoe zitten ons eigen zonnestelsel en sterrenbeelden in elkaar? Waarom is licht van verre sterren zo veel zwakker? De kleine experimenten in het LichtLab leggen het allemaal uit.

Tijdens Open Dagen op de Oude Sterrewacht zijn deze proefjes in het bezoekerscentrum te zien. Kun jij ons helpen nieuwe proefjes te bedenken en te bouwen? Of heb je misschien ook zin om deze dingen aan het publiek uit te leggen? Kom dan eens langs of neem contact op met de WLS.

Reacties zijn gesloten.