Routebeschrijving

Routebeschrijving

Adres
De Oude Sterrewacht bevindt zich op de Sterrenwachtlaan 11 te Leiden.

Met de auto
Parkeren bij de Oude Sterrewacht is niet mogelijk. De Leidse binnenstad kent betaald parkeren, maar is dit aan het beperken tot alleen vergunningshouders. In de binnenstad zijn een paar parkeergarages op loopafstand. Meer informatie is te vinden op de parkeerpagina van de Leidse gemeente

Openbaar vervoer
Op Station Leiden neemt u op het busstation bus 1, richting Rijnland ziekenhuis, uitstappen na 4 haltes, Paterstraat. Steek de brug over de Witte Singel over, loop rechtdoor Paterstraatje, links Cleveringaplaats, rechts Doelensteeg, aan het eind rechtsaf, het Rapenburg op, vervolg verder rechtdoor de Kaiserstraat en ga dan bij de Sterrenwachtlaan rechts. (Duur 18 minuten) Overdag kan het korter: dwars door de Hortus en gratis met museumjaarkaart.

Lopend vanaf het station
Loop de Stationsstraat af richting Blauwpoortsbrug, steek die over en ga meteen weer rechts, richting Kort Rapenburg, Loop rechtdoor het Rapenburg op tot dat die over gaat in de Kaiserstraat en vervolg die tot aan de Sterrenwachtlaan aan de rechterhand. Aan het eind daarvan linksaf en neem de brug naar de Sterrewacht.

Geef een reactie