Alle activiteiten

Alle activiteiten

 • do
  16
  jan
  2020
  20.00-22.30Oude Sterrewacht

  In ons dagelijks leven staan we er meestal niet bij stil dat we leven op een klein bolletje dat samen met andere planeten om de zon draait. Vaak wanen we ons zelfs het middelpunt van alles. In ons zonnestelsel zijn we echter een klein stipje in een enorme ( lege) ruimte. Dankzij ruimtevaart en voortschrijdend astronomisch onderzoek weten we steeds meer over de plaats die we zelf innemen, de andere planeten en de zon. We kunnen zelfs prachtige foto's bekijken van planeten, die vroeger niet eens bekend waren.

 • do
  06
  feb
  2020
  20.00-22.30Oude Sterrewacht

  Tot het midden van de vorige eeuw was de studie van het heelal vooral een theoretische aangelegenheid. Met de ontwikkeling van reuze telescopen, en die van ruimte telescopen kunnen we nu waarnemingen doen die reiken tot aan het ontstaan van het heelal. Na een korte inleiding over de historische wereldbeelden, gaat de spreker in op wat er nu direct te zien is van de structuur van het heelal.

 • do
  05
  mrt
  2020
  20.00-22.30Oude Sterrewacht

  Door de eeuwen heen is de maan een bron van fascinatie geweest. In de oude Romeinse cultuur is Luna de godin van de maan en veel oude beschavingen gebruikten de maan al voor hun kalender en om de getijden te voorspellen. Vanavond gaat de lezing over het ontstaan, de levensloop, de geologie en de beweging van de maan.
  Ook ruimtevaart, de eerste maanlanding, nu 50 jaar geleden en fotograferen van de maan komen aan de orde.

 • zo
  05
  jul
  2020
  14.00-15.30Online

  Op zondag 5 juli kun je wanneer je wilt instappen in de eerste online versie van de Landelijke Zonnekijkdag. Je kunt live meekijken door een telescoop en de Zon bekijken, spannende proefjes bijwonen en heel veel leren over de Zon! Deze onderdelen worden begeleid door vrijwilligers van de Werkgroep Leidse Sterrewacht.
  Uiterlijk een week van tevoren komt op deze pagina een link te staan voor de live stream.

  OPMERKING: zelfs bij slecht weer zal dit evenement (met de nodige aanpassingen) plaatsvinden.

  Zie https://www.facebook.com/events/555710118439961/ voor meer informatie

Geef een reactie