Dans in de Leidse Sterrewacht

Dans in de Leidse Sterrewacht

Afgelopen weekend, (30juni/1 juli 2018) vond er een bijzonder evenement plaats in de Leidse Sterrewacht onder het motto “Stap in het universum van beweging”. Dansers wervelden door de gangen van het bezoekerscentrum. De Meridiaanzaal en de Kaiserzaal waren voor de gelegenheid leeggemaakt en vormden het podium van een aantal indrukwekkende dansvoorstellingen van DansBlok. Dat alle vier de voorstellingen ruim van tevoren waren uitverkocht, mag geen verrassing zijn. Professionele dans op een unieke locatie als de Sterrewacht zal voor menigeen een nieuwsgierigmakende combinatie zijn. Het waren allemaal mooie, strak gedanste voorstellingen. Verschillende choreografieen hadden een sterrenkundig tintje. Zo was er bijvoorbeeld de voorstelling “ignition” een countdown van de lancering van Apollo elf waarop de dansers een grappige en originele choreografie uitvoerden. Het enige minpuntje was dat geen woord werd gewijd aan de ruimte waarin de voorstelling plaatsvond. Juist op zo’n unieke locatie zou dat een extra dimensie hebben gegeven. Op mij maakte de voorstelling “Noise” de meeste indruk. Een cellospeler die de op zijn cello de klanken van de innerlijke ziel verwoordde met als thema de vraag:” Zijn we in staat te luisteren naar onze innerlijke stem?” De dansers eromheen vormden afleiding en kronkelden en verleiden om maar niet te luisteren. De expressieve dans werd steeds heftiger en wilder, totdat uiteindelijk de cello zweeg. Zielloos en plichtmatig maakten de dansers hun leven af. Een indrukwekkende voorstelling.

Foto:
Marjan Benninck

Reacties zijn gesloten.