De sterrenhemel bekijken

De sterrenhemel bekijken

Binnen de bebouwde kom is het lastig sterren kijken. Op heldere nachten zijn er misschien een paar mooie te zien, maar de lichtvervuiling laat de meeste helaas verdwijnen. Daarnaast blijft het in Nederland ’s zomers lang licht, waardoor het grootste gedeelte van de sterrenhemel vrijwel onzichtbaar blijft.Een sterrenhemel in de natuur, als het donker is, is daarom des te spectaculairder. Reden genoeg om tijdens de zomervakantie eens wat vaker omhoog te kijken. Sander van der Wal, lid van de Werkgroep Leidse Sterrewacht, geeft workshops in vakantie-sterrenhemel-kijken. Hij hielp Mare, het Leidse Universitait Weekblad, bij het maken van de vakantie-sterrenkaart. Mare publiceerde hierover een heel artikel met als titel “Lonely Planet voor de sterrenhemel” vol tips voor het bekijken van de sterrenhemel. Zie: lonely planet voor de sterrenhemel

Reacties zijn gesloten.