Website in een nieuw jasje!

Website in een nieuw jasje!

De website van de Werkgroep Leidse Sterrewacht is in een nieuw jasje gestoken! De hele opmaak is gemoderniseerd en de website is beter toegankelijk geworden voor het publiek. Evenementen, die de werkgroep organiseert zoals het maandelijkse avondje sterrewacht, zijn makkelijker te vinden. Aanmelden voor publieksactiviteiten gaat vanaf nu simpelweg door te klikken op “aanmelding” aan de rechterkant van de website.

Het in stand houden van het historisch erfgoed op de Leidse Sterrewacht vormt het fundament van de werkgroep leidse sterrewacht (WLS). Behalve publieksactiviteiten houden de leden van de WLS zich dan ook vooral bezig met het onderhoud van de telescopen op de Leidse Sterrewacht. De 6 duims telescoop uit 1832 is de oudste kijker die op de Leidse Sterrewacht te zien is. Een foto van de 6 duims telescoop met de naam van de werkgroep vormt het logo van de website. Met het oog op het bijzondere (langgerekte) formaat van het logo moesten hiervoor apart foto’s worden gemaakt. Aan de rechterkant van de website vindt u tevens een aantal filmpjes over de geschiedenis van de Leidse Sterrewacht en het onderhoud aan de historische kijkers.

Nieuwsberichten vindt u zoals vanouds in het midden van de website. Alle berichten zijn voorzien van een fraaie foto. Indien u zelf mooie foto’s heeft van de Leidse Sterrewacht of van een evenement op de Leidse Sterrewacht, dan kunt u die insturen naar: website@werkgroepleidsesterrewacht.nl
De beste foto’s krijgen een plaatsje op onze website!

De afgelopen maanden is hard gewerkt door de vrijwilligers van het communicatieteam WLS aan de nieuwe look van de website. We hopen dat u,net als wij, enthousiast bent over het resultaat!


Voor het maken van een nieuwe foto voor het logo werden halsbrekende toeren uitgehaald!

Foto:Ruud de Koter en Marjan Benninck

Reacties zijn gesloten.