Totale maansverduistering.

Totale maansverduistering.

De aarde zal weer precies tussen de zon en de maan staan. (Zie tekening)

Maansverduistering: de schaduw van de aarde. Overgenomen uit Wiki tekening maansverduistering
Maansverduistering: de schaduw van de aarde. Overgenomen uit Wiki: tekening maansverduistering

Op 28 september, in de nacht van zondag op maandag, zal er weer iets bijzonders te zien zijn, voor hen die het kunnen waarderen.

Je moet er wel ’s nachts je bed voor uit en dat zal niet voor iedereen mogelijk zijn. Het hoogtepunt van de maansverduistering zal om ongeveer 4:45 zijn, dus als je op tijd naar bed gaat is het misschien wel haalbaar om rond dat tijd stip de wekker te zetten. Het hele verschijnsel¬†duurt tot even voor half acht ’s ochtends, maar tegen die tijd is er niet veel meer te zien.

Het spectaculairst is uiteraard het hoogtepunt, de totale verduistering. Dus misschien is het dan toch de moeite waard om even wakker te worden.¬†Je krijgt dan, als er geen bewolking is, een roodbruinachtige maan te zien, die ook nog toevallig heel “groot” door ons wordt waargenomen, een zogenaamde supermaan. De volle maan staat nu ook relatief dichtbij de aarde.

Voor meer info en uitleg:

http://hemel.waarnemen.com/maan/eclipsen/maansverduistering_20150928.html

Reacties zijn gesloten.