25 en 26 februari: Landelijke Sterrenkijkdagen

25 en 26 februari: Landelijke Sterrenkijkdagen

Op zaterdag 25 februari van 14.00 uur tot 23.00 uur en op zondag 26 februari 2023 van 14.00 tot 22.00 uur valt er veel te beleven op de Oude Sterrewacht Leiden! Tijdens deze dagen is de Leidse Oude Sterrewacht aan de Witte Singel open voor het publiek.
De Open Dagen worden gecoördineerd door de Werkgroep Leidse Sterrewacht en bijgestaan door de leden van de Leidse JWG (Jeugdwerkgroep Sterrenkunde) en de Sterrenwacht Leiden.
Tijdens de Open Dagen kan het publiek door de historische gebouwen rondlopen, door de antieke sterrenkijkers kijken en met de zonnetelescopen zonnevlekken waarnemen. Verder is er het Lichtlab, waar verschillende projecten over licht worden tentoongesteld. Ook is er gelegenheid tot vragen stellen aan sterrenkundigen.
Voor de allerjongsten worden er speciale activiteiten georganiseerd in een gezellige knutselhoek en wordt er een tekenwedstrijd gehouden.


Iedereen is welkom, en de toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Adres: Sterrenwachtlaan 11, Leiden

Reacties zijn gesloten.