Waarnemen op het dak

Waarnemen op het dak

Het was prachtig helder weer de afgelopen week. Een heldere sterrenhemel en nog een aangename temperatuur ook, beter kun je het je niet wensen als je met een telescoop naar de nachthemel kijkt. Op de whatsapp-groep van de WLS verschenen dan ook enthousiaste berichten van leden die overal in het land aan het waarnemen waren.

Natuurlijk werd er ook gekeken op de Leidse Sterrewacht met de historische kijkers. Afgelopen woensdag was het met de 10 duims kijker een prachtige waarneem-avond voor de WLS waarneemgroep. Vrijdag avond werd het een latertje: eerste de maan fotograferen, dan wat sterrenhopen bekijken en afsluiten met Jupiter.

Ook op het dak van de sterrenwacht werd gekeken. Op de onderstaande foto is de Tec/k telescoop te zien die op het dak was opgesteld.

“We wilden de software voor fotografie eerst alleen testen. We gebruiken een monochrome ccd camera van image source. Vanavond gaan we volgen met kabels erbij. Als tyralie gebruiken we star analyser 100”, aldus een van de WLS leden bij deze telescoop.

Reacties zijn gesloten.