Maanfoto met focal reducer

Maanfoto met focal reducer

Kees Moddemijer, lid van de WLS, maakte met behulp van de fotograaf telescoop en een focal reducer bovenstaand beeld van de maan. Hij gebruikte hierbij een, door hemzelf in elkaar geknutselde, focal reducer. Een focal reducer werkt in principe hetzelfde als een camera of smartphone achter het oculair van de telescoop.

“In dit geval gebruiken we een standaard oculair met daar achter de nieuwe ASI camera die is voorzien van een geschikt objectief. Beide zijn aan elkaar gemonteerd met een stukje PVC buis en daarna uitgelijnd. Het geheel is zodanig uitgezocht dat we een zo groot mogelijk beeldveld hebben op het kleine (5 mm) chipje van de camera. Op de 10 duims is het gezichtsveld vergroot van ongeveer 3 naar 30 boogminuten.”, lichtte Kees toe.

De maanvideo werd gemaakt op 25 maart 2018 en bewerkt met Registax tot een goede afbeelding.

Reacties zijn gesloten.