10 duims telescoop kromgetrokken!

10 duims telescoop kromgetrokken!

De Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS) is er als eerste in geslaagd om op aarde een zwart gat te maken. Na langdurige voorbereidingen in het geheim kon met behulp van, nog niet nader te onthullen technieken, de ruimtetijd dusdanig gekromd worden dat er gedurende 0,000342 seconde een zwart gat ontstond in de 10 duims koepel. De telescoop in de koepel boog onder invloed van dit veld door. Het materiaal van de telescoop was zoals verwacht niet bestand tegen dit krachtige veld.

Komende dinsdag heeft het bestuur van de vereniging een spoedvergadering om te bespreken in hoeverre de voornaamste doelstelling van de vereniging, namelijk het behoud van de historische kijkers, hiermee in het geding is gekomen. Volgens de betrokken leden heeft de kijker nu juist meer historische waarde door de betrokkenheid bij dit unieke en baanbrekende experiment.

Reacties zijn gesloten.