Agenda & aanmelden avondje sterrewacht

Agenda & aanmelden avondje sterrewacht

 • do
  05
  mrt
  2020
  20.00-22.30Oude Sterrewacht

  Door de eeuwen heen is de maan een bron van fascinatie geweest. In de oude Romeinse cultuur is Luna de godin van de maan en veel oude beschavingen gebruikten de maan al voor hun kalender en om de getijden te voorspellen. Vanavond gaat de lezing over het ontstaan, de levensloop, de geologie en de beweging van de maan.
  Ook ruimtevaart, de eerste maanlanding, nu 50 jaar geleden en fotograferen van de maan komen aan de orde.

 • do
  02
  apr
  2020
  20.00-22.30Oude Sterrewacht

  Met satellieten reizen we nu door zonnestelsel naar planeten en kometen, maar hoe hebben we ooit, zonder de aarde te kunnen verlaten, de afstanden tot maan, zon en planeten kunnen meten? Na vanavond weet u er alles van.

 • do
  30
  apr
  2020
  20.00-22.30Oude Sterrewacht

  Een wazige wolkje met vaak een lange ijle staart gloeit mysterieus op in de nachthemel. Hij verschijnt vaak onverwacht uit de diepte van het heelal en is na een paar weken weer verdwenen. Waar komen kometen vandaan, waar bestaan ze uit, waarom hebben ze staarten. Dit en meer vanavond.

 • do
  28
  mei
  2020
  20.00-22.30Oude Sterrewacht

  Het is ongeveer een eeuw geleden dat Einstein de relativiteitstheorie
  uitvond.

  Die theorie is nu een standaard onderdeel van de natuur- en sterrenkunde
  geworden. Waar gaat die theorie over en welke rol speelt deze in de
  sterrenkunde en in ons dagelijks leven?

 • do
  25
  jun
  2020
  20.00-22.30Oude Sterrewacht

  Tijdens de vakantie genieten meer mensen van een mooie sterrenhemel. Niet alleen omdat ze er dan meer tijd voor hebben, maar meer nog omdat ze op donkere plekken zitten met een fantastisch mooie sterrenhemel. Een sterrenhemel die ze thuis, in de stad, nooit te zien krijgen.
  Vanavond helpen we u op weg "de weg aan de hemel te vinden" met praktische oefeningen en hulpmiddelen.

 • za
  31
  okt
  2020
  19.00 - 21.30Oude Sterrewacht

  Op zaterdag 31 oktober 2020, organiseert de Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS) een bijzonder Avondje Sterrewacht voor de jeugd. Het programma van die avond staat helemaal in het teken van Halloween.

  Het ontrafelen van de geheimen van het heelal is een kronkelpad vol spannende ontdekkingen: sterren ontploffen, zwarte gaten smelten samen, er bestaan spoken- en heksennevels en met grote telescopen zoeken we naar planeten met buitenaards leven. Sterrenwachten zijn daarom, zeker met Halloween, aantrekkelijke plaatsen voor mysterieuze personages. En speciaal de Leidse Sterrewacht want die is gebouwd op een voormalig kerkhof!

  De Halloween-avond begint stipt om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur, maar iedereen is vanaf half zeven van harte welkom. Het onderwerp dit jaar is de planeet mars.
  Daarna gaan we, voor wie durft, door de gangen, trappen, koepels en krochten van de Sterrewacht. Kijken natuurlijk door de telescopen van de Sterrewacht, maar we dwalen ook door de kelders en over het oude kerkhof waar we beslist nog meer geesten en andere dolers tegen zullen komen.

  Kortom: Wil je meer weten over het heelal? Ben je tussen de acht en twaalf jaar oud en niet bang uitgevallen? Dan ben je, verkleed en wel, van harte welkom op de Leidse Sterrewacht op zaterdagavond 20 oktober. Vader, moeder, opa of oma zijn ook van harte welkom want ieder kind of groepje kinderen dient begeleid te worden door een volwassene! Hierbij geldt minimaal een volwassene per drie kinderen. Uiteraard is het leuk als ook zij in Halloween-sfeer verkleed komen.

  Voor de avond vragen we een bijdrage van 4 euro p.p. (dit is inclusief de Halloween drankjes).

 

Klik hier om je in te schrijven

Geef een reactie