29 Oktober Nacht van de Nacht

29 Oktober Nacht van de Nacht

Aankomende zaterdag, 29 oktober van 20.00 uur tot 23.00 uur valt er veel te beleven op de Oude Sterrewacht, het prachtige gebouw aan de Sterrenwachtlaan 11 in Leiden.
Tijdens de Nacht van de Nacht kan het publiek door de historische gebouwen rondlopen en door de antieke sterrenkijkers kijken. Op dit moment zijn er veel objecten te zien aan de sterrenhemel, zoals de planeten Jupiter en Saturnus, maar ook sterrenhopen en melkwegstelsels (als het helder is).
Verder is er ons Lichtlab, waar verschillende projecten over licht worden tentoongesteld en voorgedaan. In deze projecten wordt duidelijk gemaakt wat voor informatie we kunnen halen uit licht dat wordt opgevangen door telescopen van verre sterrenstelsels en planeten.

Iedereen is welkom, en de toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Reacties zijn gesloten.