7 April Avondje Sterrewacht – de avonturiers van ons zonnestelsel

7 April Avondje Sterrewacht – de avonturiers van ons zonnestelsel

Een wazig wolkje met vaak een lange ijle staart gloeit mysterieus op aan de nachthemel. Het verschijnt vaak onverwacht uit de diepte van het heelal en is na een paar weken weer verdwenen. Tegenwoordig weten we dat dit een komeet is op zijn lange reis rond de zon. Vroeger waren mensen bang voor deze spookachtige bezoekers.

Tijdens de lezing gaat de spreker onder andere in op waar meteoren en kometen vandaan komen, waar ze uit bestaan, waarom kometen staarten hebben, wat de ruimtesonde Rosetta aan het licht heeft gebracht. Het botsingsgevaar van een komeet met een planeet wordt niet onbesproken gelaten.

Spreker: Theo Klaver
Theo Klaver is sinds een aantal jaar actief bij de Leidse Sterrewacht. Zijn activiteiten richten zich vooral op het waarnemen van deepsky-objecten en astrofotografie. Verder is hij nauw betrokken bij publieksactiviteiten en maakt hij deel uit van het bestuur van de WLS

Geen velden gevonden.
Reacties zijn gesloten.