16 en 17 maart Open Dagen

16 en 17 maart Open Dagen

Op Zaterdag 16 maart 2019 van 14.00 uur tot 23.00 uur en op Zondag 17 maart 2019 van 14.00 tot 22.00 uur valt er veel te beleven op de Leidse Sterrewacht!! Tijdens deze dagen is de Leidse Sterrewacht aan de Witte Singel open voor het publiek.

De Open Dagen worden gecoördineerd door de WLS (Werkgroep Leidse Sterrewacht) en bijgestaan door de leden van LWSK (Leidse Weer- en Sterrekundige Kring), JWG (Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde) en Kaiser (Student Association of Astronomy).

Tijdens de Open Dagen kan het publiek door de historische gebouwen rondlopen, door de antieke sterrenkijkers kijken en met de zonnetelescoop zonnevlekken waarnemen. Verder is er een lichtlaboratorium, waar verschillende projecten over licht worden tentoongesteld, een mobiel planetarium en een boekenstand. Ook is er gelegenheid tot vragen stellen aan sterrenkundigen. Voor de allerjongsten worden er speciale activiteiten georganiseerd in een gezellige knutselhoek en wordt er een tekenwedstrijd gehouden.

Reacties zijn gesloten.