20 oktober: Halloween – VOL

20 oktober: Halloween – VOL

Helaas zijn er geen plekken meer over en is de inschrijving voor de Halloweenavond gesloten

Ben je tussen de acht en twaalf jaar oud en niet bang uitgevallen ? Dan ben je, verkleed en wel, van harte welkom op de Leidse Sterrewacht op zaterdagavond 20 oktober. Vader, moeder, opa of oma zijn ook van harte welkom want ieder kind of groepje kinderen dient begeleid te worden door een volwassene! Hierbij geldt minimaal een volwassene per drie kinderen. Uiteraard is het leuk als ook zij in Halloween-sfeer verkleed komen.
Op zaterdag 20 oktober 2018, organiseert de Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS)namelijk een bijzonder avondje sterrewacht voor de jeugd. Het programma van die avond staat helemaal in het teken van Halloween. Het ontrafelen van de geheimen van het heelal is een kronkelpad vol spannende ontdekkingen: sterren ontploffen, zwarte gaten smelten samen, er bestaan spoken- en heksennevels en met grote telescopen zoeken we naar planeten met buitenaards leven. Sterrenwachten zijn daarom, zeker met Halloween, aantrekkelijke plaatsen voor mysterieuze personages. En speciaal de Leidse Sterrewacht want die is gebouwd op een voormalig kerkhof!

De Halloween-avond (op zaterdag 20 oktober) begint stipt om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur, maar iedereen is vanaf halfzeven al van harte welkom. Drs. D. Mahieus is een van de nachtelijke figuren op de Sterrewacht. Zij vertelt ons in het eerste deel van de avond over de planeet mars.
Daarna gaan we, voor wie durft, door de gangen, trappen, koepels en krochten van de Sterrewacht. Kijken natuurlijk door de telescopen van de Sterrewacht, maar we dwalen ook door de kelders en over het oude kerkhof waar we beslist nog meer geesten en andere dolers tegen zullen komen. Heb je gezien dat er de afgelopen maanden een heldere rode bol te zien is aan de sterrenhemel? Dat is de planeet mars. Met een beetje geluk kun je ook nog door een van de telescopen op de Sterrewacht de planeet mars van dichtbij zien. En wie weet ontmoet je zelfs marsmannetjes. Maar die bestaan niet (of toch wel?), net zoals de vreemde, op de sterrenwacht ronddolende figuren die je deze avond zullen overvallen met spannende, interessante en soms wel enge verhalen over het heelal en de Sterrewacht. Tussendoor schenken we speciale Halloweendrankjes, waaronder ook koffie en thee.
En daarna ben je blij dat je weer veilig thuis naar bed kunt. Voor de hele avond vragen wij een bijdrage van 4 euro p.p., dit is inclusief koffie,thee en toverdrankjes.
!

Reacties zijn gesloten.