Avondje Astrofotografie

Avondje Astrofotografie

Afgelopen februari heeft de WLS het eerste avondje astrofotografie verzorgd. De doelgroep van deze avond bestond uit fotoamateurs van een Haagse fotoclub. De bezoekers, die al wel de basis kennis van fotografie bezaten, werden op deze avond geïntroduceerd in de specifieke fotografie toepassingen van de astrofotografie. Het eerste deel van de avond bestond uit een lezing die verzorgd werd door Lex Scheers en Johan van Kuilenburg. Na een korte introductie in de astronomie en verschillende aspecten van de hemel mechanica (van belang voor lang belichtingstijden), lag de nadruk dan ook op het gebruik van voor de hobbyist toegankelijke standaard fotoapparatuur. Dit werd verder uitgebreid met voor amateurs beschikbare simpele hulpmiddelen zoals telescoop, volgsystemen en de diverse software tools voor post-processing. Het tweede deel van de avond was gereserveerd voor een rondleiding door de monumentale Sterrewacht, met het heldere weer van die avond kon er ook door de historische kijkers naar de maan en de Orion nevel worden gekeken. Deze eerste avond was zeer geslaagd en zal, bij voldoende interesse, een vervolg krijgen met andere fotoclubs uit de regio.

Voor verdere inlichtingen kan gebruik gemaakt worden van het WLS contact formulier.

Reacties zijn gesloten.