De nieuwe aandrijving voor de Zunderman is klaar!

De nieuwe aandrijving voor de Zunderman is klaar!

De nieuwe aandrijving van de Zunderman zit in elkaar

On 22/09/2016 23:21, Nobel, Wim wrote:

Hallo allen,

Dit is ‘m dan: de nieuwe aandrijving voor de Zunderman!
Dinsdag hebben we op de LIS de bestelde onderdelen, waaronder de motor, in ontvangst mogen nemen.
Samen met de door Marvin gemaakte en in opdracht van LIS nabewerkte RVS en aluminium onderdelen konden we de aandrijving in elkaar zetten.
Omdat we pas laat in de middag konden beginnen en de LIS alweer vroeg dicht ging hebben we het werk in de werkplaats van Marvin uitgevoerd.
Marvin had de klus minutieus voorbereid en alles bleek perfect te passen! Het spannendst was het plaatsen van de lagers om de originele wormas.
Met behulp van de draaibank en een speciaal voor dat doel gemaakt aandrukbusje konden deze nauwkeurig gecentreerd worden.
Om ook het lagerhuis op z’n plaats te krijgen was een klein tikje met de plastic hamer nodig… maar toen zat het ook als gegoten.
Nu moest alles nog op de grondplaat gemonteerd worden.
En nadat ook de motor was gemonteerd, moest alleen de tandriem nog worden aangebracht en gespannen.
Groeten, Wim N.

Binnenkort zal het een en ander in de, 5 jaar geleden, gerestaureerde koepel geînstalleerd worden. Hopelijk zal de Zunderman dan eindelijk weer operationeel kunnen worden.
Een groep vrijwilligers van de WLS zal aan deze installatie zeker deelnemen (óf aanwezig zijn, om te leren van de oude rotten in het vak).
We wachten in spanning af tot het zover is, dat de Zunderman weer voor observatie gebruikt en ook aan het publiek weer getoond kan worden. Dank aan allen van binnen en buiten de WLS die hier een bijdrage aan geleverd hebben!

Reacties zijn gesloten.