Eerste examen bediening koepels en telescopen.

Eerste examen bediening koepels en telescopen.

9 maart 2016 is een historische dag voor de WLS. Na een basisopleiding kijkerinstructie kon er voor het eerst examen gedaan worden om aan te tonen dat men daadwerkelijk de kennis en vaardigheid bezit om goed met de diverse kijkers om te gaan. De certificering heeft tot doel mensen bewust te maken van het juiste gebruik en bediening van de historische kijkers, om kennis over te dragen en daardoor schade aan kijkers te verminderen.

Maaike van de Plas is de eerste WLS-er die het examen “Bediening van koepels en telescopen, op juiste en veilige wijze” heeft uitgevoerd en gehaald. Het examen betrof in dit geval zowel de tienduims als de zesduims. Binnenkort krijgt Maaike hiervoor dan ook als eerste een certificaat uitgereikt.¬†Op de vrijdagavonden maar ook op andere avonden heeft zij vele malen geoefend olv Sander van de Wal.

Namens alle WLS-ers: gefeliciteerd Maaike!

Vrijdagavond waarneemcursus olv Sander van der Wal.
Vrijdagavond waarneemcursus olv Sander van der Wal.

Sander nam het initiatief voor de basiscursus astronomie op de vrijdagavonden en gaf ook uitleg over het juist gebruik van de historische kijkers, te beginnen bij de zesduims en later ook bij de tienduims. Daarna wordt er onder zijn leiding steeds door de cursisten geoefend om alle vaardigheden goed aan te leren. Wie er klaar voor is kan examen doen.

Maaike is de eerste WLS-er die voor het bedienen van tienduims en zesduims gecertificeerd is en zij kan hiermee dus zelfstandig aan de slag. Dat zouden meer WLS-ers moeten doen! Wie volgt?

Heb je ook interesse om na een korte of langere opleiding examen te doen voor een van de kijkers meld je dan bij Sander van de Wal. Daarna mag je zelfstandig aan de slag.

 

Reacties zijn gesloten.