De fotografische kijker en een actieve WLS-er

De fotografische kijker en een actieve WLS-er

Na Johan van Kuijlenburg, van wie we onlangs een serie proefopnames en foto’s lieten zien, is het nu de beurt aan Kees Moddemeijer om zijn fotografische waarnemingen te laten zien.

Kees is inmiddels ruim 2 jaar zeer actief voor de WLS, Werkgroep Leidse Sterrewacht én heeft voor de Oude Sterrewacht de nieuwe Heliostaat ontworpen. Daarnaast heeft hij geholpen met de montage ervan. De Zonnekijker is nu in het laatste stadium van afbouw. Er moet in het bezoekerscentrum om de apparatuur heen nog een plexi-omkasting geplaatst worden ter bescherming en op het dak komt nog een koepeltje.

Voor de Fotografische kijker ontwierp Kees een kleurcorrector en bouwde deze in. Deze telescoop werd  vroeger  gebruikt om opnames te maken met, blauwgevoelige, fotografische platen. Zie hier voor meer achtergrondinformatie. Tegenwoordig kunnen er ook met digitale camera’s foto’s gemaakt worden. De kijker is hier nu voor geschikt gemaakt. Een camera of webcam kan met enige aanpassing erop gezet worden.

Kees Moddemeijer heeft er inmiddels een groot aantal opnames mee gemaakt en laat nu het resultaat zien.

De Fotograaf

Reacties zijn gesloten.