Bezoekers trotseren weer en wind

Bezoekers trotseren weer en wind

LichtLab_met_bezoeker_2Een weeralarm en de sterrenkijkdagen is geen gelukkige combinatie. Toch was het gezellig op de Oude Leidse Sterrewacht tijdens de landelijke sterrenkijkdagen op 28 en 29 maart. Wij hebben het geluk dat wij over een prachtig gebouw beschikken, zodat wij een uitgebreid programma konden aanbieden dat bij slecht weer gewoon door kon gaan. Bezoekers die weer en wind trotseerden om langs te komen hebben daardoor een leuke tijd gehad.

Het LichtLab in het bezoekerscentrum was een groot succes. Hier werd met een aantal proefopstellingen duidelijk gemaakt hoe sterrenkundigen licht gebruiken om meer van het heelal te ontdekken. In het planetarium kon naar de sterrenhemel worden gekeken en de uithoeken van de ruimte worden bezocht. Op de valreep trok het wolkendek even open en werd Jupiter zichtbaar.  Iedereen ging tevreden weer naar huis.

Volgend jaar zijn de landelijke sterrenkijkdagen op 11, 12 en 13 maart en zijn wij weer van de partij.

 

Reageren is niet mogelijk.