Alle activiteiten

Alle activiteiten

Evenement details:

 • di
  31
  okt
  2017

  Avondje sterrewacht voor de jeugd: Halloween

  19.00 tot 21.30Oude Sterrewacht Leiden

  Omdat dit een jeugd avond is beginnen we vanavond een uurtje vroeger dan normaal.

  Halloween op de Sterrewacht,een avond voor de jeugd 

  In het heelal gebeuren zowel veraf als dichtbij hele spannende dingen: grote rotsblokken kunnen op aarde storten, sterren ontploffen en zwarte gaten samensmelten en er zijn spoken- en heksennevels. Sterrenwachten zijn daarom, zeker met Halloween, aantrekkelijke plaatsen voor mysterieuze personages. En speciaal de Leidse Sterrewacht want die is gebouwd op een voormalig kerkhof!

  Sommige van die vreemde, op de Sterrewacht ronddolende, figuren zullen je dan zeker overvallen met spannende, interessante en soms wel enge verhalen over het heelal en de Sterrewacht.

   Ben je tussen de acht en twaalf jaar oud en niet bang uitgevallen dan ben je, verkleed en wel, op Halloween van harte welkom op de Leidse Sterrewacht.

  Vader, moeder, opa of oma zijn ook van harte welkom want ieder kind of groepje kinderen dient begeleid te worden door een volwassene! Liefst ook enigszins “verkleed”!  

  De Halloween-avond (dus op dinsdag 31 oktober) begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur maar iedereen is vanaf halfzeven al van harte welkom.Paulus Potter Perdicus, jullie welbekend natuurlijk, is een van die nachtelijke figuren op de Sterrewacht. Hij neemt ons in het eerste deel van de avond mee naar een spannend, gevaarlijk maar ook mooi heelal.

  In de pauze schenken we speciale Halloweendrankjes, waaronder ook koffie en thee.Daarna gaan we, voor wie durft, door de gangen, trappen, koepels en krochten van de Sterrewacht. Kijken natuurlijk door de telescopen op het dak maar dwalen ook door de kelders en over het oude kerkhof waar we beslist nog meer geesten en andere dolers tegen zullen komen.En daarna ben je blij dat je weer veilig thuis naar bed kunt! 

  Wilt U met een of meer kinderen naar de Halloween avond komen, meldt U dan bijtijds aan  Voor de avond vragen we een bijdrage van 4 euro p.p. (dit is inclusief de Halloween drankjes)

   

   

   

Geef een reactie